У Харкові адвокат в змові з поліцейськими вимагав $10 тисяч хабара від свого підзахисного

Фото: khar.gp.gov.ua

У Харкові один з адвокатів опинився під слідством. Захисника підозрюють в тому, що він сприяв отриманню хабара поліцейськими в сумі $10 тисяч.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Гроші повинен був заплатити потерпілий, інтереси якого нібито представляв адвокат. Але захисник вступив в змову з одним із заступників начальника відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області та оперуповноваженим цього ж відділу і став умовляти клієнта дати хабар поліцейським.

“Захисник потерпілого, перебуваючи у змові з поліцейськими, сприяв тому, щоб потерпілий сплатив 10 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинене ним шахрайство під час роботи у страховій компанії.”, – розповіли в прокуратурі.

У квітні 2021 року поліцейські отримали частину хабара в розмірі $3 тисяч.

2 липня цього року адвокату повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України. Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Зараз вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному.

У червні цього року слідчі повідомили про підозру заступнику начальника ВП №1 хруп №1 ГУНП в Харківській області та оперуповноваженому цього ж відділу.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові затримали адвоката, який намагався дати хабар в розмірі $2000 слідчому Державного бюро розслідувань.