Війна в Україні: окупанти вісім разів обстріляли Авдіївку, згорів будинок та пошкоджені ще декілька (фото)

Фото: Операція об'єднаних сил / Facebook

Від початку цієї доби окупанти здійснили вісім обстрілів в напрямку Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Також окупанти обстріляли об’єкти цивільної інфраструктури та приватного сектору Авдіївки з артилерії калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил.

Внаслідок обстрілу постраждало кілька приватних осель місцевих мешканців. Один будинок зруйновано пожежею. Мінами та снарядами пошкоджені прилеглі домогосподарства. Ніхто з мирних жителів не постраждав.

Всього з початку доби зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.

Неподалік Павлополя противник вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Зайцевого російські окупанти обстріляли наші позиції з великокаліберних кулеметів.

У районі Опитного ворог відкрив вогонь з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Талаківки окупанти застосували міномети 120-го калібру.

Біля Широкиного збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил з мінометів 120-го та 82-го калібрів і автоматичних станкових гранатометів.

“В результаті обстрілу один військовослужбовець отримав проникаючі осколкові поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан пораненого – середньої тяжкості”, – йдеться у повідомленні.

У районі Водяного, що на Приазов’ї, російські найманці застосували міномети 120-го калібру.

Крім того, на Луганщині зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу “Орлан-10”.

Як повідомляв Харків Times, 30 червня в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 10 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ.