В Ізюмському лісгоспі майстер лісу «не помітив» зникнення 430 дерев (фото)

Старшого майстра Студенецького лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» підозрюють у службовій недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК). Через незаконну вирубку держава недорахувалася майже півмільйона гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, старший майстер лісу Студенецького лісництва ДП «Ізюмське лісове господарство» абияк поставився до своїх службових обов’язків і, щонайменше, не захистив від вирубки ліс на ввіреній йому території. Через його безпечність у період з серпня по жовтень 2020 року невідомі вирубали понад 430 дерев.

Сума збитків державі становить майже півмільйона гривень.

Під процесуальним керівництвом обласної прокуратури старшому майстру Студенецького лісництва Ізюмського лісгоспу повідомили про підозру за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу і звільнення з займаної посади.

Як повідомляв Харків Times, чотирьом працівникам Куп’янського лісгоспу повідомили про підозру в незаконній порубці дубів.

СБУ заявила про викриття розкрадань в лісгоспах Харківської та Луганської областей на десятки мільйонів гривень.