У Печенізькому водосховищі незаконно виловлювали рибу у промислових масштабах

Правоохоронці викрили незаконний вилов риби у Печенізькому водосховищі (Харківська область) у промислових масштабах для продажу.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

“Браконьєри за допомогою заборонених знарядь виловлювали рибу, а потім підробляли дозвільну документацію на її продаж. Реалізовували рибу до відомих мережевих супермаркетів Харкова та області”, – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що кожного дня браконьєри підпільно збували від 1 до 2 тонн незаконно виловленої риби. За попередніми даними, браконьєрів координували керівники одного з місцевих підприємств, розташованому в Чугуївському районі.

У ході проведених обшуків виявлено та вилучено майже 1,5 тонни цінних видів річної риби, зокрема тієї, яка занесена до “Червоної книги”, а також підроблені товарно-транспортні накладні, документацію, чорнові записи, браконьєрське знаряддя, документацію та чорнові записи. Також викрито декілька бригад браконьєрів, які проходили маршрут незаконного масового вилову.

Тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за ч. 2. ст. 249 Кримінального кодексу (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом, якщо вони вчинені способом масового знищення).