У Харкові директор збиткового КП піде під суд за махінації з надбавками на 2 млн грн

Фото: volynnews.com

Жінка-директор одного з комунальних підприємств Харкова піде під суд за зайво витрачені кошти КП в сумі 2 мільйонів гривень.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, протягом 2017-2020 років директор комунального підприємства затвердила штатні розписи та тарифікаційні списки, згідно з якими працівникам нараховувались надбавки за складність та напруженість у роботі в розмірі до 50%. При цьому фінансові можливості для додаткових та стимулюючих виплат працівникам відсутні, а валовий прибуток підприємства не покривав навіть витрати фонду заробітної плати.

“Зазначені дії директора призвели до зайвого витрачання коштів комунального підприємства, що перебуває у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області, на суму майже 2 млн грн.”, – розповіли в прокуратурі.

Судити обвинувачену будуть за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4 250 до 12 750 грн ) або без такого.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові правоохоронці повідомили про підозру жінці-директору комунального підприємства за фактом службової недбалості, що призвела до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 367 КК України).