У Чугуєві два бізнесмена опинилися під слідством за розтрату 500 тис грн на виборчих бюлетенях

Фото: ukranews.com

У Чугуєві директору фірми і приватному підприємцю загрожує покарання до п’яти років позбавлення волі. Слідство підозрює їх в привласненні 500 тис.гГрн при виготовленні виборчих бюлетенів на місцеві вибори 2020 року.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, в махінаціях, крім двох підозрюваних, брала участь бухгалтер однієї з територіальних виборчих комісій Харківської області. На замовлення ТВК підприємство-підрядник мало виготовити виборчі бюлетені. В свою чергу підрядник укладає з ТОВ договір на придбання бюлетенів за ціною, втричі вищою за ринкову.

“Бухгалтером територіально-виборчої комісії підписано платіжне доручення, скріплено його печаткою та подано на підпис голові територіально-виборчої комісії, на підставі чого в подальшому проведено оплату за послугу з виготовлення виборчих бюлетенів. За результатами експертизи, сума збитків, завданих державному бюджету, складає понад 500 тисяч гривень.”, – розповіли в прокуратурі.

Директору фірми і приватному підприємцю слідчі повідомили про підозру по ч.3. ст 191 КК (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання і роботи підозрюваних, додали в прес-службі СБУ області. Під час обшуків було виявлено та вилучено:

  • документальні докази протиправних угод;
  • близько 300 грамів золота в банківських злитках;
  • грошові кошти в національній та іноземній валютах на загальну суму понад 1 млн грн.

Слідство вирішує питання про підозру головному бухгалтеру, яка, за даними Нацполіціі, знаходиться за кордоном. Крім того, вирішується питання про арешт майна підозрюваних з метою відшкодування збитків.

Як повідомляв Харків Times, три чиновника Харківської райдержадміністрації за допомогою «мертвих душ» привласнили близько 950 тисяч бюджетних гривень.