У 13 школах Харкова реконструюють шкільні стадіони

Фото: city.kharkov.ua

У 2021 році в Харкові планують реконструювати 13 шкільних спортивних стадіонів. Сучасні багатофункціональні спортивні комплекси будуть використовуватися для уроків фізкультури, командних ігор і індивідуальних занять, а після завершення навчального процесу на майданчиках зможуть займатися всі бажаючі.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Цього року оновити спортивні локації заплановано в школах №11, 15, 29, 41, 48, 63, 94, 154, 165, 171, гімназії №23 та ліцеї №141. Крім того, ремонтні роботи вже завершені в школі-інтернаті №14. В рамках реконструкції на стадіонах будуть облаштовані майданчики для гри в міні-футбол, волейбол, баскетбол, настільний теніс, будуть встановлені силові тренажери і турніки для занять воркаутом, облаштовані бігова доріжка і стрибкова яма.

Також проводиться ремонт шкільних спортивних залів. Так, повна реконструкція спортзалу вже завершена в школі №132. Тепер школярі зможуть займатися гімнастикою, хореографією, скелелазінням, стрітворкаутом, командними іграми тощо. Цього року реконструкцію спортзалу також проведуть у гімназії №14.

Також проводиться реконструкція спортмайданчиків в дошкільних установах. Так, цього року буде проведена реконструкція в яслах-дитячому садку №143, де будуть облаштовані майданчик для гри в міні-футбол, стрітбол, волейбол, бадмінтон з покриттям зі штучної трави і огорожею навколо нього, стрибкова яма, асфальтована доріжка для бігу та їзди на самокатах, а також облаштовується зона зі світлофорами і дорожною розміткою для вивчення правил переходу пішоходами проїжджої частини, що дозволить більш якісно проводити заняття з дітьми.

Зазначимо, що реконструкція шкільних і дошкільних стадіонів проводиться в рамках міської комплексної програми розвитку фізичної культури і спорту в м.Харкові, яка діє з 2012 року. За цей час було реконструйовано 117 шкільних і 17 дошкільних спортмайданчиків.

Як повідомляв Харків Times, у спорткомплексі школи на Новгородській відкривають дитячі секції.

5 червня у дворі між будинками на вул. Ахсарова відкрилася повністю оновлена ​​зона відпочинку.

9 червня відкрили зону для відпочинку, ігор і спорту на Рогані, 10 червня – у дворі на вул. Молочній, 11 червня — на Сортировці та Новожаново.

А на Олексіївці обіцяють побудувати новий стадіон.

На стадіоні спецшколи на вулиці Балакірєва з’являться тренажери і сучасні майданчики для ігрових видів спорту.