Стало відомо, коли почнуть видавати «Карту харків’янина»

Фото: ua.igotoworld.com

Харківська міська рада анонсувала початок видачі «Карток харків’янина». Очікується, що перші картки видаватимуть на початку осені.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міськради.

«Привілейований доступ до системи муніципальних і комерційних послуг зможе отримати кожен житель Харкова, а також співробітники комунальної сфери та учні й вчителі всіх шкіл міста, незалежно від місця реєстрації їх проживання», – йдеться у повідомленні.

Для того, щоб отримати картку, потрібно буде попередньо заповнити анкету, надавши посвідчення особи. Це можна буде зробити онлайн, а також в центрах надання адміністративних послуг, управліннях праці та соціального захисту населення, адміністраціях районів, навчальних закладах міста та за місцем роботи. Про старт заповнення анкет оголосять на сторінці проекту в соцмережах.

Наразі ще триває конкурс на кращий дизайнерський проект картки. Раніше передбачалося, що він буде завершений вчора, 30 червня, однак, з огляду на високу цікавість харків’ян до участі в конкурсі й те, що роботи продовжують надходити, завершення конкурсу відбудеться 4 липня о 23:59, а переможця оголосять 5 липня. Ознайомитися із конкурсними роботами й проголосувати за вподобаний варіант можна на «Порталі харків’янина».

За словами керівника КУ «Офіс реформ Харкова» Павла Столбового, різні види карт будуть відрізнятися не лише дизайном, але й функціоналом. Наприклад, шкільні картки, крім загальних переваг, будуть виконувати функцію учнівського квитка (з фото власника), а студентські – функцію перепусток до навчальних закладів.

Обіцяють у міськраді й небачену для України програму лояльності для власників таких карток. В усякому разі, «з представниками малого і середнього бізнесу, супермаркетів щотижня проводяться круглі столи, тому перелік партнерів проекту постійно збільшується».

Також фахівці вже працюють над створенням мобільного додатку, який зможе замінити фізичну картку.

«Кожен харків’янин зможе отримати особливі привілеї – товари за зниженими цінами, абонементи, пропуски, спеціальні пропозиції», – запевняють у міськраді.

Як повідомляв Харків Times, напочатку червня секретар Харківської міськради Ігор Терехов анонсував запуск «Карти харків’янина» найближчим часом.

18 червня, у прес-центрі Харківської міської ради обговорили варіанти функціоналу та наповнення студентської «Карти харків’янина». В обговоренні взяли участь студенти та представники органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Харкова.