Харківського футболіста лікуватимуть за рахунок УЄФА

Київський клуб «Динамо», за який грає харків’янин Артем Бесєдін, отримає грошову компенсацію за втрату футболіста на тривалий термін. Через травми в матчі Євро-2020 нападник вибув на півроку.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міськради з посиланням на лікаря «Динамо» Андрія Шморгуна.

25-річний гравець пройшов поглиблене обстеження. За словами лікаря, у Бесєдіна значне пошкодження колінного суглоба. Середній термін відновлення — близько шести місяців.

«Артему Бесєдіну було проведено МРТ-обстеження. На знімках у нього є часткове пошкодження задньої хрестоподібної зв’язки, часткове пошкодження внутрішньої і зовнішньої бічної зв’язок, а також перелом виростків стегнової кістки без зміщення. Від удару прямою ногою у Бесєдіна трапилася гиперекстензія у колінному суглобі, яка викликала таку велику травму», — розповів Андрій Шморгун.

Згідно з правилами УЄФА, «Динамо» отримає грошову компенсацію за травму Бесєдіна. Вона передбачена у випадках, коли футболіст, який отримав травму в матчі турніру, вибуває з гри більш, ніж на 28 днів. День відновлення гравця коштує 20 548 євро. Тобто за півроку, або 180 днів, компенсація складе близько 3,7 млн ​​євро.

Як повідомляв Харків Times, збірна України вперше вийшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи.