Влада Харкова планує виплачувати матеріальну допомогу переселенцям-комунальникам

Жителі Луганської та Донецької областей, які після початку військової агресії РФ живуть в Харкові і працюють в комунальних установах, зможуть отримувати матеріальну допомогу з бюджету міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

Питання матеріальної підтримки переселенців обговорювалися на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету і фінансів Харківської міськради. За словами заступника міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлани Горбунової-Рубан, в діючих міських програмах позначений перелік осіб, які мають право на матеріальну допомогу. Зокрема, це жителі Харкова, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Я пропоную доповнити перелік осіб та внести туди переселенців, які працюють в комунальних установах і на комунальних підприємствах нашого міста. Тоді вони зможуть отримувати матеріальну допомогу з міського бюджету. Раніше такої можливості у них не було. Серед них є ті, хто вже купив житло або зареєструвався у родичів. Тому вони є жителями Харкова – адаптованими членами територіальної громади», – зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

За її словами, в Харкові проживають 90 тис. переселенців.

Голова комісії, перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак підкреслив, що депутати повинні підтримати це рішення.

Також члени комісії підтримали проєкт рішення про встановлення пільги на житлово-комунальні послуги для працівників міського електротранспорту, а також про забезпечення пільгового проїзду окремим категоріям громадян не тільки в міськелектротранспорті (метрополітен, трамвай, тролейбус), але і у міських автобусах. За словами Світлани Горбунової-Рубан, перевізники зможуть отримувати компенсацію з бюджету територіальної громади Харкова, як тільки у них запрацює система обліку пасажиропотоку.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові створили раду з питань переселенців.