Ще одному поліцейському Богодухівського райвідділу повідомили про підозру за вимагання хабара

Патрульному поліцейському Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, інспектор одного із секторів Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області та патрульний цього ж відділу поліції вимагали у чоловіка хабар в розмірі 12 тисяч гривень, обіцяючи йому не складати протокол за фактом керування автомобілем без водійського посвідчення та скоєного ДТП.

18 червня інспектора поліції затримано відразу після одержання коштів. Йому повідомлено про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

30 червня цього року його спільнику – патрульному поліцейському – повідомлено про підозру у вчиненні аналогічного кримінального правопорушення. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві.

Як повідомляв Харків Times, слідчі Територіального управління ДБР у Полтаві затримали інспектора сектору реагування патрульної поліції Богодухівського райвідділу ГУ Нацполіції в Харківській області після одержання хабаря.