Іноземець, який отримав максимальний термін за згвалтування 15-річної харків’янки, програв апеляцію

Громадянин Республіки Узбекистан, якого суд першої інстанції засудив до 12 років позбавлення волі за згвалтування 15-річної дівчини в Харкові, намагався оскаржити вирок. Але безрезультатно – Харківський апеляційний суд залишив вирок без змін.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

26-річний іноземець напав на неповнолітню харків’янку 11 травня 2020 на вулиці Журавлівський узвіз. Він затягнув дівчину в кущі і згвалтував.

Поліцейські затримали ґвалтівника через кілька годин після злочину. За інформацією соцмереж, ним виявився студент Національного технічного університету «ХПІ» Рамазон Хідіров 1995 року народження.

25 березня Київський районний суд м.Харкова визнав іноземця винним за ч. 3 ст. 152 КК України (зґвалтування неповнолітньої) і призначив найсуворіше покарання за подібний злочин – 12 років позбавлення волі.

Адвокат засудженого подав скаргу, розглянувши яку колегія суддів Харківського апеляційного суду прийшла до висновку, що насильник отримав заслужене покарання.

17 червня вирок вступив в законну силу.

Як повідомляв Харків Times, увечері 11 травня у лісосмузі на вулиці Весніна невідомий чоловік зґвалтував 15-річну дівчину. Під час відпрацювання території району співробітники поліції неподалік від місця події виявили 25-річного уродженця Республіки Узбекистан. Його підозрюють у скоєнні злочину на підставі показань потерпілої.

14 травня Київський районний суд Харкова взяв під варту громадянина Республіки Узбекистан, підозрюваного в зґвалтуванні 15-річної дівчинки на вул. Весніна ввечері 11 травня.