Завтра Еліна Світоліна почне виступ на Уїмблдоні

Фото: 112 Украина

Завтра, 30 червня, почесна харків’янка Еліна Світоліна стартує в основній сітці The Championships Wimbledon матчем проти бельгійки.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

На жеребкуванні першого кола жіночого Вімблдону, що відбулося вчора в Лондоні, Еліна Світоліна (№5) отримала третій номер посіву на турнірі. У першому колі почесна харків’янка зустрінеться з Елісон ван Ейтванк з Бельгії (№57). Поєдинок відбудеться 30 червня.

У 2015 році Світоліна обіграла бельгійку на турнірі в Індіан-Уеллс.

Еліна ввосьме виступить в основній сітці Вімблдону: свій кращий результат вона показала в попередньому розіграші, коли дійшла до півфіналу.

У турнірі Великого Шолома беруть участь практично всі найсильніші тенісистки світу, крім діючої чемпіонки Сімони Халеп, яка поки що не відновилася після травми.

The Championships Wimbledon цього року проходить з 28 червня по 10 липня. Загальний призовий фонд турніру складає 15 950 500 фунтів.

Крім того, сьогодні стало відомо, що Еліна Світоліна виступить у складі української тенісної збірної на Олімпійських іграх в Токіо.

Як повідомляв Харків Times, перша ракетка України харків’янка Еліна Світоліна на старті Roland Garros обіграла 17-річну тенісистку Осеан Бабель і вийшла до другого туру відкритого чемпіонату Франції. Потім у другому колі перемогла американку. Але в третьому турі поступилася суперниці з Чехії Барборі Крейчіковій і покинула турнір.