Харків’янки стали призерами чемпіонату Європи з настільного тенісу

Фото: sportevents.kharkiv.ua

На чемпіонаті Європи з настільного тенісу дует з Харкова Тетяна Біленко та Анна Гапонова вперше в історії завоювати медаль в парному турнірі. Харків’янки стали бронзовими призерами змагань. До Євро у Варшаві це вдавалося лише чоловікам.

Про це Харків Times повідомили в Департаменті у справах сім’ї, молоді та спорту Харківської міської ради.

На шляху до виходу в півфінал харків’янки перемогли словенок Ану Тофант і Катарину Стражар (3: 0), Паолін Шасселен та Прітіку Пава (3:1), а також представниць Португалії Фу Ю та Шао Цзені (3:0).

За вихід у фінал Біленко та Гапонова змагалися з німкенями Ніною Міттельхам та Сабін Вінтер. Однак ті виявилися сильнішими, і харків’янки поступилися з рахунком 1: 3.

Незважаючи на це, український дует здобув історичну “бронзу” на чемпіонаті Європи. Вперше в історії жіноча збірна України виграла медаль в парному турнірі. До Євро у Варшаві це вдавалося лише чоловікам – Коу Лей та Євген Прищепа виграли “бронзу” в 2010-му.

Для Анни Гапонової і Тетяни Біленко це вже друга бронзова медаль чемпіонатів Європи. У 2015 році вони отримали “бронзу” командного Євро.

Як повідомляв Харків Times, міжнародна федерація настільного тенісу кваліфікувала харків’янку Анну Гапонову як учасницю Олімпіади в Токіо.