У Харкові затримали банду автозлодіїв-іноземців (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

25 червня в Харкові, на парковці біля торгового центру на вулиці Героїв праці троє чоловіків зламали замок на двері автофургона, залізли в кабіну і вкрали сумку з грошима, банківськими картками та іншими особистими речами.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Повідомлення про крадіжку з авто надійшло в службу “102” 25 червня о 18:47 від 48-річного потерпілого.

Оперативники в той же день встановили особи автокрадіїв. Ними виявилися троє громадян Грузії 49, 53 і 36 років, з багатим кримінальним минулим. За даними слідства, іноземці раніше неодноразово скоювали крадіжки з авто. Крім цього, наймолодшому учаснику групи в 2016 році було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ч. 4 ст. 358 (підробка документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) – у 2017 році.

Слідство встановило, що зловмисники їздили на Daewoo Lanos. Під час обшуку в цьому авто оперативники вилучили речові докази і знаряддя вчинення злочинів.

Проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

53 і 36-річні чоловіки затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу, їм повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину і вирішується питання про обрання запобіжного заходу. 49-річний іноземець зобов’язаний явкою до слідчого для вручення повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Поліцейські перевіряють причетність зловмисників до скоєння аналогічних та інших злочинів на території Харкова та області.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові викрили групу автокрадіїв, які тероризували жителів міста протягом 2020-2021 рр.