У Харкові упорядкують територію поруч з Основ’янським озером

Фото: kh.vgorode.ua

У Харкові до кінця літа планують упорядкувати територію по вул. Достоєвського, 4 поруч з Основ’янським (колишнім Комсомольським) озером.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Там облаштують зони відпочинку з лавками, посадять квіти, встановлять дитячий майданчик на гумовому і піщаному покриттях з різними ігровими комплексами, дошкою для малювання, гіркою, пісочним двором, канатної пірамідою і ін. Також в сквері обладнають зону для занять спортом і майданчик для вигулу собак .

За словами секретаря Харківської міської ради Ігоря Терехова, про благоустрій території біля озера просили місцеві жителі.

«Ще взимку ми обіцяли жителям, що тут з’явиться сучасна локація. Тут можна буде поєднувати пляжний відпочинок з заняттями спортом, дитячими розвагами та відпочинком. Таких локацій в місті з’являється все більше», – зазначив Ігор Терехов.

Як повідомляв Харків Times, міська влада планує облаштувати зону відпочинку біля ставка у житловому мікрорайоні по вулиці Власенко на Новожаново, а також оновити там дитячий та спортивний майданчики.

У Харкові збираються облаштувати нову зону відпочинку навколо кар’єра «Дружба» на проспекті Гагаріна.

Усього до кінця нинішнього літа міськрада планує створити у Харкові 36 таких зон відпочинку – по чотири в кожному районі міста. Зокрема, такі майданчики планується відкрити на вулицях Молочній, Сергія Грицевця, Великій Панасівській, Лагерній та інших. У зонах відпочинку встановлюють ігрові комплекси для дітей, спортивні майданчики з тренажерами й тому подібні споруди. Один з майданчиків був відкритий у суботу, 5 червня, на вулиці Ахсарова в Олексіївському житловому масиві.