У Харкові поліцейські намагалися «заради статистики» приховати тяжкий злочин

Иллюстративное фото

У Харкові співробітники районного управління поліції №1 намагалися видати замах на вбивство за «легкі тілесні ушкодження». З точки зору прокуратури та Держбюро розслідувань, поліцейські «приховували особливо тяжкий злочин з метою викривлення статистичної звітності».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Згідно із повідомленням, 31-річного харків’янина підозрюють у тому, що 17 червня він сокирою-молотом завдав кілька ударів по голові своєму знайомому, до якого приревнував кохану жінку. Від ударів потерпілий втратив свідомість, проте медична допомога йому була надана швидко, й поранений вижив.

Незважаючи на те, що напад «явно нес у собі загрозу життю потерпілого», у поліції відкрили кримінальне провадження за фактом … нанесення легких тілесних ушкоджень» (ч. 1 ст. 125 КК). На щастя, із цим не погодилися інші представники правоохоронних органів.

«Київської окружною прокуратурою перекваліфіковано кримінальне правопорушення на ч. 1 ст. 15, ч. 1 ст. 115 КК України, тобто закінчений замах на умисне вбивство», – йдеться у повідомленні.

Підозрюваному повідомили про нову підозру й обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує провести за ґратами до 15 років.

Ну, а дивною «помилкою» співробітників райвідділу поліції тепер займається Державне бюро розслідувань (ДБР). Їх підозрюють у «приховуванні особливо тяжкого злочину з метою викривлення статистичної звітності» (ч. 1 ст. 396 КК).

Як повідомляв Харків Times, у середині квітня Лозівський міськрайонний суд засудив до 13 років позбавлення волі мешканця області, який з ревнощів убив другого чоловіка своєї колишньої дружини, та ще й забрав речі, що належали покійному.

Співробітники Чугуївського райуправління поліції Харківської області затримали 30-річного місцевого мешканця, підозрюваного в тому, що він 29 травня з ревнощів кинув пляшку із запальною сумішшю у двір своєї колишньої коханої на вулиці Ломоносова.