У Дергачах робили цеглу з незаконно видобутої глини (фото)

Поліція вчора, 24 червня, провела обшук на одному з підприємств, що займається виготовленням цегли в райцентрі Дергачі Харківської області. Правоохоронці виявили кар’єр площею 6,5 га, у якому підприємство видобувало вогнетривку глину, не маючи при цьому дозволу на розробку надр.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Справу про незаконний видобуток глини було відкрито ще у квітні за ч. 2 ст. 240 КК (порушення правил охорони або використання надр).

«Під час огляду виявлений кар’єр, в якому здійснюється видобуток вогнетривкої глини, з якої надалі здійснюється виготовлення цегли. З місця події вилучено зразки ґрунту, цегли, а також екскаватор і гусеничний трактор», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання накладення арешту на вилучене майно. Порушникам закону загрожує до трьох років позбавлення волі.

Як розповіли Харків Times у прес-службі прокуратури області, після отримання результатів експертизи стане зрозуміло, який саме збиток нанесений державі.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці Харківської області прикрили діяльність ще одного кар’єру, де незаконно добували пісок. Примітне, що про цей кар’єр стало відомо в ході розслідування діяльності тих самих фігурантів на території, що належить Харківському аграрному університету ім. В. В. Докучаєва.