ФК «Металіст» отримав атестат на участь в чемпіонаті Першої ліги

Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Харківський футбольний клуб «Металіст» підтвердив відповідність усім критеріям і отримав атестат на участь в чемпіонаті Першої ліги.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби клубу.

Питання видачі атестатів учасникам наступного чемпіонату України розглядалося на черговій конференції ПФЛ, яка відбулася 24 червня, в Києві.

Футбольний клуб «Металіст» (Харків) отримав атестат про виконання критеріїв клубних змагань Першої ліги сезону 2021/2022 за підписом першого віце-президента УАФ Олега Протасова і генерального секретаря УАФ Юрія Запісоцького.

Атестат підтверджує, що футбольний клуб «Металіст» (Харків) відповідає всім необхідним критеріям для участі в Першій лізі під егідою ПФЛ – правовому, спортивному, кадрово-адміністративному, інфраструктурному та фінансовому.

Документ видають організатори професійних змагань – Українська асоціація футболу і Професійна футбольна ліга, – тим самим допускаючи клуб до участі в професійних турнірах.

У зв’язку з поверненням клубу історичного найменування, з п’яти критеріїв особливо важливим було підтвердити правовий, щоб отримати можливість грати в професійній лізі під ім’ям ФК «Металіст».

Фото: fcmetalist.com.ua

Як повідомляв Харків Times, 29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» із криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3:0.

Харківська обласна рада передала стадіон «Металіст» у власність територіальної громади Харкова. Рішення про це було прийнято 10 червня на V сесії Харківської облради VIII скликання.

16 червня Українська асоціація футболу затвердила перейменування футбольного клубу «Метал» в «Металіст».