Знижки, пропуск і проїзний – якою буде студентська “Карта харків’янина”

Фото: .city.kharkov.ua

Варіанти функціоналу та наповнення студентської карти харків’янина обговорили сьогодні, 18 червня, в прес-центрі Харківської міської ради. В обговоренні взяли участь студенти та представники органів студентського самоврядування вищих навчальних закладів Харкова.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської міськради.

У вузах міста навчається близько 160 тис. студентів, тому створення окремої картки для представників студентства актуально. Планується, що вона замінить проїзний в громадському транспорті, пропуск до навчальних закладів, а також з її допомогою студенти зможуть отримувати товари і послуги за зниженою ціною в закладах громадського харчування, супермаркетах, комунальних аптеках, заправках, розважальних центрах. Сьогодні студенти запропонували розширити цей список електронними бібліотеками, театрами та екскурсіями по місту, а також додати в нього ваучери на спеціальні пропозиції популярних торгових мереж.

Учасники зустрічі зазначили, що носити з собою фізичну картку не дуже зручно, тому варто розробити для цього мобільний додаток. Розробники вже приступили до створення сайту, за допомогою якого можна буде зареєструватися в системі.

Планується, що отримати картку можна буде через деканати вищих навчальних закладів міста.

Як повідомляв Харків Times, секретар Харківської міськради Ігор Терехов анонсував запуск «Карти харків’янина». Планується, розробка і створення різних її видів: для школярів, студентів, пенсіонерів, пільговиків, працівників комунальних підприємств.