Завтра у Харкові зупиняться учасники міжнародного ралі

Піт-стоп спецділянки ралі «Дніпро-Харків» в рамках ралі «Марафон дружби і миру — Україна в ралі Монте-Карло» пройде 19 червня у Харкові біля будівлі Держпрому.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міської ради з посиланням на організаторів заходу.

Як розповіли організатори, автомарафон стартує у червні на честь 30-річчя незалежності України. Його учасники на ретро-автомобілях відвідають 30 міст України, Румунії та Молдови. Довжина маршруту складе три тисячі кілометрів.

Організатори відзначили, що в 2022 році Україна вперше візьме участь у «Rallye Monte-Carlo», тому в рамках марафону водії зможуть підготуватися до змагань і випробувати автомобілі ЗАЗ-965 і ЗАЗ-966.

«Це наймасштабніший автомобільний промо-проєкт за весь час незалежності України. Pit-stop — це проміжний фініш, технічна зупинка в рамках маршруту марафону, під час якої учасники проводять техогляд автомобіля і зустрічаються з ретровиками міста. У Харкові буде організований піт-стоп спецділянки ралі «Дніпро-Харків», — повідомили організатори.

До Харкова учасники марафону планують прибути о 19:00. Зустріч з городянами та власниками ретро-автівок пройде на пл. Свободи біля сухого фонтану, напроти 5-го під’їзду Держпрому.

Через годину, з 20:00 до 22:00, на підтримку учасників марафону харків’яни проведуть гонку «Клочківській узвіз» на точність проходження спуску і підйому в режимі середньої швидкості.

У міськраді зазначають, що захід пройде за підтримки секретаря Харківської міськради Ігоря Терехова.

Як повідомляв Харків Times, наприкінці травня на трасі «Черкаська Лозова» під Харковом проходили всеукраїнські змагання з автокросу на легкових автомобілях і СКА «Баггі».