У Харкові судитимуть чотирьох чоловіків за позбавлення волі та катування

Фото: khar.gp.gov.ua

Новобаварська окружна прокуратура Харкова затвердила та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб за фактом катування, незаконного позбавлення волі  та незаконного проникнення до житла (ч. 2 ст. 127, ч. 2 ст. 146, ч. 1 ст. 162 Кримінального кодексу).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування встановлено, що 20 лютого цього року четверо молодиків незаконно проникли на подвір’я приватного будинку, розташованого у Холодногірському районі. Наносячи тілесні ушкодження господарю помешкання, чоловіки витягли його з двору домоволодіння та заштовхали до автомобіля Toyota Land Cruiser Prado.

“Вимагаючи грошові кошти та продовжуючи наносити тілесні ушкодження, зловмисники таким чином позбавили волі потерпілого і повезли його у невідомому напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Через деякий час нападники висадили чоловіка біля сусіднього будинку.

31 березня за місцем мешкання підозрюваних проведено обшуки, у ході яких вилучено зброю, патрони, балончики зі сльозогінним газом, кайданки, флеш-носії та інші докази протиправної діяльності.

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові проводиться розслідування за фактом тортур і викрадення місцевого жителя. Про підозрі у вчиненні зазначених злочинів повідомили чотирьом чоловікам.