У Харківську інфекційну лікарню передали гуманітарну допомогу

Фото: ХОДА

18 червня до Харківської обласної інфекційної лікарні надійшла гуманітарна допомога в рамках спільної ініціативи ВООЗ та ЄС «Cолідарность заради здоров’я». Харківській інфекціонці передали чотири монітори пацієнтів і 9 тисяч засобів індивідуального захисту для медичних працівників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Передане обладнання буде використовуватися в новому реанімаційному відділенні, яке відкриють через кілька місяців. За словами директора Харківської обласної клінічної інфекційної лікарні Павла Нартова, ремонт у відділенні вже закінчено, тепер необхідно його обладнати.

«У нас є ліжка, кисневі апарати та ІВЛи, завдяки допомозі ВООЗ вже є монітори. Тепер необхідно закінчити кисневу магістраль.», – розповів Павло Нартов.

За його даними, відділення розраховане на 18 ліжок, а при необхідності тут може бути розгорнуто до 25 ліжок – саме стільки передбачено точок доступу кисню. Як зазначає Павло Нартов, відділення надаватиме кисневу підтримку не тільки хворим СOVID-19, а й іншим пацієнтам з інфекційною патологією.

ВООЗ раніше вже постачав гуманітарну допомогу лікарням Харківської області. Зокрема, обласна інфекційна лікарня отримала 12 кисневих концентраторів, 5 пульсоксиметрів, один монітор пацієнта. Крім того, в липні будуть поставлені два апарати штучної вентиляції легенів, голова Бюро ВООЗ в Україні доктор Ярно Хабіхт.

Довідка. Національне Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні спрямовує свою роботу на реагування на пандемію COVID-19 і співпрацю з органами охорони здоров’я та установами, задіяними в координації, плануванні та загальнонаціональному моніторингу, дослідженні випадків захворювання, профілактики інфекції та боротьби з нею. ВООЗ надає підтримку в підвищенні лабораторного потенціалу діагностики COVID-19 на національному та регіональному рівнях, а також в удосконаленні стандартизації в рамках системи охорони здоров’я.

Як повідомляв Харків Times, американські благодійники передали гуманітарну допомогу для харківських лікарень.

Фото: ХОДА