Отруєння в «Якіторії» та «Мафії»: кількість постраждалих зростає

Станом на 11:00 18 червня зареєстровано 57 випадків кишкового захворювання після відвідування ресторанів «Якіторія» та «Мафія» в центрі Харкова. Постраждали мешканці обласного центру, а також Харківського та Богодухівського районів області. Серед них 16 дітей.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

55 хворих госпіталізовано до медичних закладів: Міської клінічної лікарні №31, Міської дитячої клінічної лікарні №19 і Краснокутської ЦРЛ, ще двоє перебувають на амбулаторному лікуванні.

Попередній діагноз — гостра кишкова інфекція неуточненої етіології. Стан хворих — середнього ступеню тяжкості.

Проведена заключна дезінфекція, бактеріологічне обстеження персоналу, відібрані проби харчових продуктів, питної води та змивів з об’єктів зовнішнього середовища й обладнання. З персоналом закладу проведена санітарно-роз’яснювальна робота щодо профілактики гострих кишкових інфекцій.

Епідеміологічне розслідування триває.

Як повідомляв Харків Times, харківські медики зафіксували спалах масового кишкового захворювання серед клієнтів закладу громадського харчування в центрі міста. До лікарень звернулися 25 осіб.

Ввечорі 17 червня кількість отруєних в ресторанах «Якіторія» і «Мафія» зросла до 34 осіб.

Вранці 18 червня заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан повідомила про 54 постраждалих, госпіталізованих до лікарень Харкова.