У Харкові десятки людей отруїлися в ресторані в центрі міста

Харківські медики зафіксували спалах масового кишкового захворювання серед клієнтів закладу громадського харчування в центрі міста. До лікарень звернулися 25 осіб.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

Станом на 12:00 17 червня зареєстровано 25 випадків захворювання: 19 дорослих і шестеро дітей. Дані про отруєння поступили з міської клінічної лікарні № 31 та дитячої клінічної лікарні № 19.

Хворі госпіталізовані й перебувають на стаціонарному лікуванні. Попередній діагноз — гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості.

Опитування хворих перед госпіталізацією показало, що всі вони напередодні вживали готові страви в закладах громадського харчування Харкова.

Держпродспоживслужба проводить епідеміологічне розслідування.

Ресторани на вул. Квітки-Основ’яненка, в яких імовірно отруїлися постраждалі, закриті.

Як повідомили Харків Times в прес-службі Нацполіції області, інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь).

Санкція статті передбачає покарання штрафом від однієї до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Як повідомляв Харків Times, у Красноградському районі діти отруїлися грибами, які самі зібрали в лісі.