Кількість отруєних в харківському ресторані зросла до 34 осіб

Фото: Харків Times

Кількість отруєних в харківському ресторані зросла до 34 осіб – 22 дорослих і 12 дітей.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення директора Департаменту з питань інформації та зв’язків з громадськістю міськради Юрія Сидоренка на його сторінці в Facebook.

“Всі середньої тяжкості – хтось досі в лікарні, когось вже прокапали і відпустили додому”, – написав він.

За попередніми даними, постраждалі отруїлися суші, проте список може бути розширений. “Там всюди моторошна антисанітарія, стверджують фахівці. І одна на два ресторани кухня”, – повідомив Сидоренко.

Держпродспоживслужба настійно рекомендує до кінця розслідування закритися двом ресторанам, в яких отруїлися люди. Відповіді від них наразі немає. У разі відмови буде прийматися рішення про примусове закриття ресторанів.

З другої половини дня обидва ресторани не працюють, там проведена дезінфекція, відібрані проби всіх продуктів.

Фахівці побоюються, що кількість отруєнь може рости.

На вул. Квітки-Основ’яненка розташовані ресторани “Якіторія” і “Мафія”.

У телеграм-каналах опублікований текст, названий офіційним коментарем від “Якіторії”. У ньому стверджується, зокрема, що відвідувачі ресторану “Якіторія” на Квітки Основ’яненка, 7 звернулися зі скаргами на погане самопочуття 16 червня о 14:35. До 16:30 кількість звернень стало більше десяти. Керівництво прийняло рішення про тимчасове закриття ресторану. Однак ані на сторінці мережі в Facebook, ані на її сайті документа немає.

Харківські медики зафіксували спалах масового кишкового захворювання серед клієнтів закладу громадського харчування в центрі міста. До лікарень звернулися 25 осіб. Інформація внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь).