У Харкові зловили патрульного за розкладанням «закладок»

Фото: соцсети

У Харкові ще 12 червня співробітники Управління по боротьбі з наркозлочинністю затримали інспектора Управління патрульної поліції області, в якого виявилася при собі «ймовірно наркотична речовина».

Про це Харків Times повідомили сьогодні у прес-службі УПП Харківської області.

«Обставини події встановить слідство. Департаментом патрульної поліції проводиться службове розслідування. Подібна поведінка є неприпустимою і реакція буде відповідною», – йдеться у повідомленні.

В патрульній поліції обіцяли поінформувати ЗМІ про результати перевірки.

Хоча, згідно з повідомленнями у соціальних мережах, «є інформація, що це вже не перший раз, коли саме цього патрульного ловлять за таким заняттям та потім відпускають». Автори повідомлень пов’язують ситуацію з тим, що «не можуть довести факт збуту наркотиків».

У прес-службі Нацполіціі області журналістам підтвердили факт затримання й те, що затриманий є співробітником патрульної поліції.

«За поліцейським підслідність – у ДБР», – уточнила представник прес-служби.

Фото: соцсети

Як повідомляв Харків Times, у квітні 2020 року Фрунзенський районний суд Харкова виніс вирок колишньому поліцейському, якого спіймали під час закладки наркотиків – шість років за ґратами.

У травні того ж року до суду було направлено обвинувальний висновок у відношенні старшого лейтенанта поліції ГУНП у Харківській області за ч. 2 ст. 309 КК України (незаконне придбання, зберігання психотропних речовин у великому розмірі без мети збуту).

А 19 червня все того ж 2020 року слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру молодшим інспекторам взводу реагування роти управління поліції охорони в Харківській області. Поліцейських підозрюють у пограбуванні, скоєному за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 186 КК), а один з них також підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні та збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК).