Суд у Харкові визнав, що Райнін був не правий

Фото: hk.npu.gov.ua

Харківський окружний адміністративний суд сьогодні, 16 червня, скасував розпорядження Харківської обласної державної адміністрації від 2016 року за підписом тодішнього голови ОДА Ігоря Райніна про перейменування в рамках декомунізації проспекту імені Маршала Жукова у проспект імені Генерала Петра Григоренка. Таким чином було задоволено позов Харківської міської ради, яка оскаржувала законність одного з 62 пунктів цього розпорядження.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Суспільного.

В якості аргументів свого позову юристи міськради вказували на те, що радянський маршал «брав участь у визволенні Харкова від фашистських окупантів», а генерал-правозахисник всього лише навчався у нашому місті.

Представник ОДА заперечувала проти задоволення позову міськради й заявила про намір обладміністрації оскаржити це рішення.

Як узгоджується сьогоднішнє рішення Харківського окружного адміністративного суду з його ж рішенням від 10 червня, яким суд визнав постанови Харківської міської ради про перейменування «протиправними та нечинними» і яким чином тепер буде розплутуватись настільки заплутана правова колізія, залишається неясним. Неясна також і позиція з цього питання Ігоря Райніна, який у 2016 році був «порошенківським» головою ХОДА, а нині очолює обласну організацію проросійської ОПЗЖ. Заінтригованим харків’янам рекомендується дозапастися попкорном, далі буде.

Як повідомляв Харків Times, Харківський окружний адміністративний суд 10 червня втретє розглянув питання перейменування проспекту Генерала Петра Григоренка в Харкові у проспект Маршала Жукова та втретє визнав рішення Харківської міської ради з цього питання «протиправним і нечинним».

Влада Харкова заявила про намір вчетверте оскаржити це рішення.