Напад на продавчиню на ХТЗ: суд оголосив вирок

Рецидивіста, який рік тому ледь не вбив продавчиню овочевого кіоску на ХТЗ, засудили до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Яким майном володіє раніше судимий безробітний, у рішенні суду не сказано.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Орджонікідзевський районний суд Харкова визнав винним 47-річного чоловіка за фактом замаху на умисне вбивство та розбій (ч. 2 ст. 15 п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 4 ст. 187 КК) і призначив покарання у вигляді 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Слідство встановило, що у травні 2020 року раніше судимий, ніде не працюючий чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, взяв з дому кухонний ніж і пішов містом у пошуках можливості покращити своє фінансове становище.

Помітивши відкриті службові двері кіоску, зайшов всередину і, погрожуючи ножем, вимагав від продавчині віддати йому виручку. А, отримавши відмову, кілька разів ударив ножем, зірвав з потерпілої фартух з 800 грн і зник.

Завдяки своєчасно наданій медичній допомозі життя жінки вдалося врятувати.

Вирок суду набере чинності після сплину термінів апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times 3 травня 2020 року, близько 15:40 на Олександрівському проспекті невідомий чоловік з ножем напав на продавчиню овочевого кіоску та важко поранив її.

5 травня поліцейські затримали підозрюваного і вилучили у нього речові докази.