У поліції розповіли, як громадяни допомогли правоохоронцям зловити ґвалтівника (фото)

Підозрюваний у зґвалтуванні, якого з 9 червня шукали правоохоронці, виявився мешканцем Чугуївського району Харківської області. Чоловік 31 року не лише поглумився над 34-річною жертвою, але й пограбував її.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

На нещасну харків’янку насильник напав, коли вона поверталася з ринку. Напав із ножем та почав вимагати віддати гроші й цінності. Перелякана жінка віддала грабіжнику 1800 гривень, але цього йому здалося мало – негідник затягнув жінку в кущі та зґвалтував. На її щастя, повз проходила дівчина, яка злякала ґвалтівника, а потім і викликала на місце події поліцію.

Шукали мерзотника кілька днів. За словами правоохоронців, на повідомлення про розшук відгукнулися багато ЗМІ та пабліків у соцмережах, прикмети й фотографії ймовірного злочинця широко розійшлися. У поліцію почали дзвонити й писати небайдужі мешканці міста й області, кожне повідомлення «ретельно перевірялося».

Це принесло свої плоди. Сьогодні, 15 червня, до поліції зателефонував пильний харків’янин, повідомив, що перебуває на даний час у Чугуєві та бачить чоловіка, схожого на поширені поліцією фото. На місце одразу кинулися чугуївські поліцейські.

«Операція по затриманню відбулася швидко, без постраждалих. За кілька хвилин правопорушник вже спілкувався з правоохоронцями», – йдеться в повідомленні.

Як розповіли Харків Times у прес-службі прокуратури області, підозрюваний – мешканець села Стара Гнилиця Чугуївського району області, в якого вже були негаразди із законом через насильницькі злочини. Йому вже повідомили про підозру за двома статтями КК: ч. 1 ст. 152 (зґвалтування) та ч. 1 ст. 178 (розбій). Він може провести за ґратами до десяти років.

Як повідомляв Харків Times, раніше сьогодні, 15 червня, начальник Головного управління Нацполіції у Харківській області Андрій Рубель повідомив про затримання підозрюваного та подякував небайдужим громадянам за допомогу в його затриманні.