У Харківській області четвертий раз судитимуть домашнього тирана

Фото: Вечерний Николаваев

Богодухівська окружна прокуратура Харківської області затвердила і направила до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного чоловіка за фактом домашнього насильства над своєю матір’ю (ст. 126-1 КК України).

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, раніше звинуваченого три рази притягували до адміністративної відповідальності за вчинення психологічного насильства по відношенню до своєї 58-річної матері. Чоловік постійно обзивав свою матір, ображав, звертаючись до неї в грубій нецензурній формі.

За подібні правопорушення протягом останнього півроку суд тричі карав чоловіка штрафом в розмірі від 170 до 680 грн. У суді домашній тиран свою провину визнавав, каявся, але через час знову брався за старе.

Тепер щодо нього відкрито кримінальне провадження. Стаття, за якою судитимуть фігуранта передбачає кілька видів покарання. Це можуть бути громадські роботи на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до двох років.

Як повідомляв Харків Times, в Харківській області 50-річного чоловіка, який знущався над своєю матір’ю, засудили до 1 року і 2 місяців позбавлення волі.