Пожежа в приватному будинку для літніх людей – винуватцям загрожує до восьми років позбавлення волі

У Харкові завершено розслідування і направлено до суду справу про смертельну пожежу в приватному геріатричному пансіонаті «Золотий час» на вулиці Нижній Гієвська, 150Б. Під час пожежі 21 січня в пансіонаті загинули 15 людей похилого віку, ще один помер через кілька днів у лікарні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, під суд підуть чотири особи: власник будівлі, в якій знаходився пансіонат, а також орендар будинку і його дружина – директор приватного підприємства, яка фактично керувала установою. Ще один обвинувачений – адміністратор, який координував роботу пансіонату, при цьому офіційно не був там працевлаштований.

Судити їх будуть за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей (ч. 2 ст. 270 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Як повідомляв Харків Times, 21 січня в Харкові на вул. Нижня Гієвська, 150 Б, в двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинули 15 людей.

Станом на ранок 22 січня затримали чотирьох осіб, причетних до організації нелегального приватного будинку престарілих «Золотий час».

Правоохоронці повідомили про підозру в порушенні вимог пожежної безпеки (ч. 2 ст. 270 КК) чотирьом особам, раніше затриманим у зв’язку з пожежею в нелегальному «геріатричному пансіонаті» в Харкові.

24 січня помер один з п’яти людей похилого віку, госпіталізованих після пожежі в приватному будинку для літніх людей «Золотий час».