Махінації на 5 млн грн на ремонті будинків у Харкові: справу передано до суду

У розслідуванні про присвоєння 5 мільйонів гривень на ремонті житлових будинків в Харкові поставлена ​​проміжна крапка. Справу одного з фігурантів передано до суду. За ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК має відповісти директор приватної фірми, що не надала заявлений обсяг послуг. Санкція статті передбачає до восьми років ув’язнення.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури Харкова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого групою осіб, та внесення неправдивих відомостей до офіційних документів (ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 191 КК).

Досудове розслідування встановило, що в ході виконання низки договорів підряду щодо капітального ремонту багатоквартирних житлових будинків у Московському районі Харкова (замовник — Харківська міська рада) директор ТОВ вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт і таким чином привласнив бюджетні кошти на суму майже 5 млн грн.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв Харків Times, в квітні 2021 року під підозрою у цій справі опинилися начальник одного з відділів комунального спеціалізованого підприємства «Інженерні мережі» та директор приватної фірми.