У Харкові відкрився центр масової вакцинації: кого приймають і як працює (фото)

Фото: ХОГА

У суботу, 12 червня в Харкові в приміщенні банку «Восток» (Сумська, 56) відкрився центр масової вакцинації. У неділю, 13 червня, центр також буде працювати.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ХОДА.

Щеплення від коронавірусу тут роблять чотири мобільні бригади. Планується, що протягом дня будуть вакциновані близько 400 осіб (навантаження на бригаду – 100 щеплень в день).

У центрі вакцинують жителів Харківської області і міста Харкова, які записалися в лист очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку або через сайт «Дія» або через контакт-центр МОЗ. Жителів області запрошують на вакцинацію згідно зі сформованими списками.

Медична сестра Надія Кравченко, яка робить щеплення в першому центрі масової вакцинації, розповідає, що вакцинованим рекомендують уникати сонця.

«Рекомендуємо утриматися протягом 3-х днів від алергенів: цитрусових, полуниці і т.п. Також уникати сонця», – розповіла Надія Кравченко.

Центр масової вакцинації буде працювати у вихідні з 9:00 до 18:00.

Як повідомляв Харків Times, за даними Міністерства охорони здоров’я, в Харківській області станом на 8:00 12 червня виявили виявили 147 844 випадки коронавірусної хвороби COVID-19, 104 – за минулу добу.

Станом на ранок 12 червня в Харківській області померли 3 420 пацієнтів з коронавірусною хворобою COVID-19, вісім – за минулу добу. 14 060 жителів області завершили вакцинацію.