Харківські сищики зловили двох киян на незаконній торгівлі анаболіками (фото, відео)

Правоохоронці повідомили двом молодим мешканцям Києва 25 й 31 року про підозру у незаконному збуті та зберіганні з метою збуту сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 321 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

У ході досудового розслідування було встановлено, що кияни за допомогою месенджера Telegram торгували забороненими сильнодіючими засобами – анаболічними препаратами, які зазвичай використовують спортсмени для поліпшення фізичних показників. Оплату отримували на банківські картки та електронні гаманці, розсилали товар через компанію-перевізник.

Коли 10 червня правоохоронці провели обшуки у помешканнях підозрюваних, вони знайшли «в особливо великих розмірах» таблетки й флакони з незаконними препаратами – більше 6,5 тисяч упаковок. Вилучили також комп’ютерну техніку, мобільні телефони, сім-карти, документацію та банківські картки.

Як повідомили Харків Times у прес-службі Нацполіціі Харківської області, вилучені препарати потягнули більше, ніж на 2 млн гривень. А вирахувати торговців спромоглися співробітники Управління кіберполіції Головного управління Нацполіціі Харківської області.

Зараз вирішується питання взяття підозрюваних під варту. Їм загрожує 10 років ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, у жовтні 2020 року співробітники харківської кіберполіції разом зі слідчими Основ’янського відділу поліції затримали 30-річного харків’янина за підозрою у незаконному збуті в Інтернеті сильнодіючих лікарських засобів в особливо великих розмірах.

У грудні того ж року співробітники Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області спільно із Головним слідчим управлінням Нацполіціі та поліцейськими Харківщини затримали вже членів цілого злочинного угруповання, яке торгувало в Інтернеті наркотичними й психотропними речовинами.

А у березні 2021 року харківська кіберполіція викрила харків’янина, який займався незаконними операціями з електронними грошима й при цьому робив D-dos атаки на сайти своїх конкурентів.