У Харківській облраді – дві нові депутатські групи

У Харківській обласній раді з’явилися дві нові депутатські групи. Обидві були сформовані з членів фракції «Блок Кернеса – Успішний Харків», як сьогодні, 10 червня, перед початком V сесії облради VIII скликання оголосив її голова Артур Товмасян.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

До депутатської групи з гендерних питань увійшли Віталій Гагарін, Тетяна Столяренко, Людмила Гасан, Кирило Кернес, Катерина Кірієнко, Тетяна Малиніна, Світлана Ротач, Павло Столбовий, Сергій Тесленко та Капітоліна Гурова. Депутати під керівництвом Столяренко бачать у якості своїх основних завдань збереження рівних прав і можливостей для різних соціальних груп на території області; удосконалення законодавства з метою подолання наявних гендерних проблем; підвищення ефективності реалізації політики й забезпечення прозорості урядових органів; зменшення гендерної нерівності, а також здійснення моніторингу досягнення політичних цілей і заяв з питань гендерної рівності та багато іншого.

До другої групи увійшли члени «молодіжного крила «Блоку Кернеса»: дочка колишньої очільниці Новобаварського району Харкова Тетяни Цибульник, яка з 2018 року знаходиться під слідством, Неллі Цибульник, онука заммера Харкова Світлани Горбунової-Рубан Анна Горбунова, чоловік дочки екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна Анни Олег Гуревич, колишній працівник прокуратури Максим Зеленський, Дмитро Онищенко, фірмі батька якого наприкінці травня облдержадміністрація за підписом голови виділила майже 9 га землі у Малій Данилівці, Михайло Різник, який позиціонує себе як «меценат і політик», власник фірми у Швейцарії, засновниця жіночого хокейного клубу «Пантери», чемпіон і віце-чемпіон чемпіонатів України з хокею із шайбою, юрист Катерина Середенко, наймолодший депутат облради, син міського голови Балаклеї Івана Столбового Павло Столбовий, проректор з наукової роботи Харківського національного університету міського господарства, доктор технічних наук, професор, академік Академії наук вищої школи України Марія Сухонос та (за сумісництвом) керівник попередньої депутатської групи, у минулому помічник нардепів Неміровського та Бондаренка, президент БФ “Нетворк оф керинг” (м. Київ) Тетяна Столяренко.

Втім, до «молоді» можна віднести не всіх членів цієї групи. Так, Михайлові Резніку під сорок (він 1983 року народження), не така вже юна й Тетяна Столяренко (37 років), за «вік Христа» вже перевалила й Неллі Цибульник, Максим Зеленський на рік старший від неї, а Дмитру Онищенко 39 років. Але, напевно, наявність у лавах групи наймолодшого депутата облради, а також відносно молодих Середенко, Гуревича та Горбунової, створення групи «Молодь за успішну Харківщину» цілком виправдовує.

Вся ця без сумніву «золота молодь» має намір забезпечувати й відстоювати «права молоді серед населення», покращувати якість освітніх послуг “через взаємодію з навчальними закладами міста та області», підвищувати «ефективність реалізації молодіжної політики» в усіх сферах життєдіяльність знову-таки міста та області, залучати молодь до взаємодії з урядовими органами і «сприяти правовому, культурному та патріотичному вихованню молоді» – зрозуміло, «шляхом взаємодії з навчальними, спортивними і культурними установами міста та області».

Як повідомляв Харків Times, інтереси мешканців області в облраді представлятимуть 120 депутатів від п’яти партій, що подолали на місцевих виборах 2020 року прохідний бар’єр. 46 місць отримують представники «Блоку Кернеса – Успішний Харків», за який проголосували – 34,53%. В «Опозиційної платформи – За життя» – 29 місць, 21,33%. По 17 представників заводять до облради «Слуга народу» – 12,76% і «Блок Світличної «Разом!» – 12,40%, «Європейська солідарність», що набрала 8,05%, отримує – 11 місць.