У Харківській області з’явиться новий заказник

Фото: all-ukraine.com.ua

Харківська обласна рада на своїй V сесії VIII скликання прийняла рішення про створення у Харківському районі області нового гідрологічного заказника місцевого значення «Руськолозівский».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі облради.

«Орієнтована площа заказника – 33,5 га, без вилучення земельних ділянок з користування, та за згодою землекористувачів включити його до складу природно-заповідного фонду Харківської області», – йдеться у повідомленні.

У рішенні сказано, що територія нового заказника «представлена рідкісними природними комплексами та має значну природоохоронну цінність для Харківської області». Серед рослин і тварин, що населяють ці місця, мешкають рідкісні види, занесені до Європейського червоного списку тварин і рослин, що «знаходяться під загрозою зникнення у світовому масштабі», до Червоної книги України і Переліку видів рослин, що підлягають особливому захисту на території області.

«Флора території заказника нараховує понад 300 видів рідкісних рослин, в тому числі цінних лікарських видів рослин», – йдеться у повідомленні.

Облрада доручила Харківській облдержадміністрації забезпечити розроблення та затвердження положення про створену заповідну територію, а також вжити заходів щодо передачі її під охорону.

Як повідомляв Харків Times, Харківська обласна рада передала у власність територіальної громади Харкова стадіон «Металіст». Рішення про це було прийнято сьогодні, 10 червня, на V сесії Харківської облради VIII скликання.