Сватання на Гончарівці 2.0. «Наречений» спробував поцупити два мільйони

Підробивши документи, харків’янин оформив право власності на цокольний поверх, а потім — цілий будинок на Гончарівці. Збиток державі склав понад 2 млн грн. Аферу викрили, будинок заарештували. Чоловікові загрожує до 12 років ув’язнення та конфіскація майна.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру чоловікові за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайства), здійсненого в особливо великих розмірах і повторно (ч. 4 ст. 190 КК).

Досудовим розслідуванням встановлено, що харків’янин підробив документи та отримав право власності на нежитлові приміщення цокольного поверху площею 54,1 кв. м. Вартість цих приміщень — близько 650 тис. грн. Але далі цікавіше.

Виявилося, що в березні минулого року, так само за підробленими, зрозуміло, документами, фігурант оформив на себе цілу будівлю площею 504,8 кв. м, розташовану на вулиці Малій Гончарівській, 20, ніби ненароком знявши її з балансу ДП «Державне художньо-творче виробниче підприємство» і вивівши з власності Мінкульту. Вартість будівлі експертиза оцінила майже в 1,5 млн гривень.

Таким чином загальний збиток державі склав понад 2 млн грн.

Вчора, 9 червня, хитрому приватизаторові повідомили про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК (обманне заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах і неодноразово).

У прес-службі СБУ уточнили, що шахрай був співробітником одного з комунальних підприємств Харкова. А переоформляти власність йому допомагав державний реєстратор. Останньому теж повідомили про підозру.

Постановою слідчого судді Жовтневого районного суду Харкова на згадані приміщення накладено арешт.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу шахраєві та накладення арешту на його майно (щоб забезпечити відшкодування збитків, завданих державі).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Харків Times, «Південдіпрошахту» повернули історичну будівлю в центрі Харкова.