Суд знову розглянув перейменування проспекту Генерала Григоренка на проспект Жукова

Харківський окружний адміністративний суд сьогодні, 10 червня, втретє розглянув питання перейменування проспекту Генерала Петра Григоренка в Харкові на проспект Маршала Жукова і втретє визнав рішення Харківської міської ради з цього питання «протиправним і нечинним».

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Суспільного.

«Суд оголосив резолютивну частину: визнано протиправним і нечинним 1-й пункт рішення Харківської міськради від 24 лютого 2021 року, яким мерія втретє повернула на мапу Харкова проспект Жукова», – йдеться у повідомленні.

Таким чином позовна заява представників партії «Європейська солідарність», ВО «Свобода», а також депутатів міськради Ігоря Черняка та Дмитра Булаха була задоволена частково.

“Ми оскаржували все рішення в цілому, але, власне, перейменування стосувався лише п. 1 цього рішення, інші пункти мали більш технічний характер… Те, що стосується перейменування, – суд рішення в цій частині скасував”, – заявив Черняк кореспондентові Суспільного по закінченні судового засідання.

Як повідомляв Харків Times, майже рік Харківська міськрада намагається перейменувати проспект Петра Григоренка. На сесії 19 червня було перейменувано проспект ім. Генерала Григоренка на проспект Жукова.

Однак це рішення було опротестовано в суді. Харківський окружний адміністративний суд 5 вересня визнав рішення Харківської міської ради про повернення проспекту імені генерала Григоренка імені радянського маршала Жукова протиправним й постановив скасувати це рішення.

Міськрада подала апеляцію  і програла її.

На сесії 26 лютого цього року депутати в черговий раз підтримали рішення про перейменування проспекту Григоренка, повернувши йому ім’я маршала Жукова.

У червні Харківський окружний адміністративний суд за позовом, поданим ВО «Свобода», скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Григоренка в честь Жукова.

14 грудня 2020 року Другий апеляційний адміністративний суд Харкова не задовольнив клопотання Харківської міської ради про зупинення провадження у справі про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова.

11 лютого Верховний суд України визнав незаконним повернення проспекту Петра Григоренка у Харкові імені маршала Жукова.

15 лютого Другий апеляційний адміністративний суд Харкова відмовив Харківській міській раді в задоволенні апеляційної скарги у справі про перейменування проспекту Григоренка в проспект Жукова.

24 лютого міська рада втретє надала проспекту Петра Григоренка ім’я Георгія Жукова. І вже 25 лютого представники партії «Європейська солідарність» подали позов до Харківського окружного адміністративного суду з вимогою визнати протиправним рішення Харківської міської ради про повернення проспекту в Харкові імені радянського маршала. 12 травня Харківський окружний адміністративний суд розпочав розглядання цього позову.