Поліція знайшла в мешканця Люботина чималенький арсенал (фото)

Співробітники поліції провели обшук у будинку мешканця міста Люботин Харківського району області та виявили вражаючий арсенал зброї та боєприпасів. Цікаво, що 38-річний власник арсеналу вже вступав у протиріччя із законом з тієї ж нагоди – незаконне поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК).

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Напцполіціі області.

Під час обшуку було вилучено чотири пістолети й стільки ж гвинтівок, карабін, три глушники, саморобний набій калібру 9 мм, більше 80-ти пістолетних й автоматних набоїв різного калібру, 22 магазини до різних видів зброї, запали для гранат, кільця для підривача, ударники та порох. Все вилучене передали на експертизу.

Розслідування у рамках кримінального провадження по фатальній для люботинського зброяра 263-й статті КК триває, у поліції вирішується питання обрання йому запобіжного заходу. Сісти за ґрати любитель вогнепальної зброї може на строк до семи років.

Як повідомляв Харків Times, 27 січня, співробітники карного розшуку при силовій підтримці полку поліції особливого призначення та «КОРД» провели серію обшуків у «любителів зброї». Чоловіки 46, 59 і 45 років займалися розкопками та реставрацією зброї. Відреставровані «експонати» вони, за їхніми словами, колекціонували. Однак, за даними поліції, перероблена зброя йшла на продаж. На думку правоохоронців, вмісту підвалів фігурантів міг би позаздрити невеликий бойовий загін.