Пограбування офісу на Високовольтній: підозрюваному продовжили запобіжний захід

Фрунзенський райсуд Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою фігуранту гучної справи про пограбування фірми на вулиці Високовольтній в Харкові у вересні 2020 року. До 2 серпня чоловік залишиться за гратами.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомили в прокуратурі, продовження запобіжного заходу відбулося, «попри відверте саботування адвокатом підозрюваного судового розгляду». Клопотання слідчого було задоволено, за рішенням суду, «у відкритому судовому засіданні з використанням засобів відеозв’язку», і запобіжний захід у вигляді утримання під вартою продовжили ще на 60 днів – до 2 серпня.

Як повідомляв Харків Times, увечері 2 вересня троє чоловіків здійснили розбійний напад на підприємство по вулиці Високовольтна. Вони зв’язали директора, який знаходився в офісі знайшли ключі від сейфа й забрали звідти гроші, що належали потерпілому. За даними прокуратури, грабіжники привласнили 1 млн 200 тисяч доларів, 50 тисяч євро та півмільйона гривень.

За інформацією поліції, співучасниками пограбування офісу стали раніше судимий 49-річний харків’янин і 39-річний приватний підприємець.

4 вересня 2020 року Фрунзенський районний суд Харкова обрав запобіжний захід одному з трьох учасників нальоту на офіс на вулиці Високовольтній.

У січні 2021 року поліцейські затримали ще одного учасника розбійного нападу на офіс підприємства на вулиці Високовольтній у Немишлянському районі Харкова, під час якого зловмисники вскрили сейф і забрали звідти $ 1,2 млн.