«Металіст» – наш. Облрада передала стадіон місту

Харківська обласна рада передала у власність територіальної громади Харкова стадіон «Металіст». Рішення про це було прийнято сьогодні, 10 червня, на V сесії Харківської облради VIII скликання.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської облради.

«Обласна рада вирішила передати зі спільної власності територіальних громад області у комунальну власність територіальної громади  Харкова нерухоме та рухоме майно, що обліковується на балансі та закріплене на праві господарського відання за КП «Обласний спортивний комплекс «Металіст», а також комунальне підприємство – зі взяттям зобов’язань використовувати за цільовим призначенням та не відчужувати у приватну власність», – йдеться у повідомленні.

В облраді зазначили, що це рішення було прийнято «з урахуванням рішення Харківської міської ради від 21 квітня 2021 року про звернення з питання передачі об’єктів».

Як повідомляв Харків Times, у лютому секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив про швидке відродження ФК «Металіст» за підтримки Олександра Ярославського. За словами чиновника, на той момент вже було досягнуто певних домовленостей про це.

Питання про передачу у власність Харкова частини стадіону «Металіст», що знаходиться у спільній власності громад області, на сесії 11 березня підняв голова облради Артур Товмасян. Депутати облради його підтримали.

На сесії 21 квітня депутати міськради прийняли рішення звернутися до Харківської обласної державної адміністрації з ініціативою-пропозицією про безкоштовну передачу з державної у комунальну власність майна ФК «Металіст».

29 травня, перед матчем харківської футбольної команди «Метал» з криворізьким «Кривбасом» на поле вийшли секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і президент групи DCH Олександр Ярославський, які оголосили про відродження легендарної харківської команди «Металіст». Команда відіграла під старою назвою свій останній матч, що завершився переконливою перемогою з рахунком 3: 0.