Поліція затримала чоловіка, що гуляв по Салтівці з гранатою

Увечері сьогодні, 9 червня, співробітники поліції затримали 27-річного харків’янина, який дещо раніше прогулювався по дитячому майданчику на вулиці Руслана Плоходько у 604-му мікрорайоні Салтівського житлового масиву в Харкові з «предметом, схожим на гранату».

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіціі області.

Менше, ніж за півгодини правоохоронці вирахували, де може перебувати підозрюваний, та затримали його у під’їзді одного з будинків по Салтівському шосе. Таємничий предмет виявився не «схожим», а справжньою бойовою гранатою Ф-1. Вибухотехніки вилучили її для експертизи.

У поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 КК (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами). Згідно з цією статтею, наш герой може до семи років провести за ґратами.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 8 червня, внаслідок вибуху гранати на проспекті Гагаріна п’ятеро людей потрапили до лікарні з пораненнями різного ступеня тяжкості. Всі молоді люди у віці від 16 до 18 років проходять лікування у лікарнях, на щастя, на думку лікарів, їхньому життю ніщо не загрожує. А ось 29-річному підозрюваному загрожує довгий термін – аж до довічного ув’язнення.