На Рогані відкрили зону відпочинку (фото)

У дворі будинку по вул. Сергія Грицевця, 50 в Індустріальному районі Харкова 9 червня відкрили зону для відпочинку, ігор і спорту.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі міськради.

У дворі встановили легкоатлетичний комплекс, стрітбольний майданчик, два ігрові майданчики на піску для малюків і один великий комплекс на гумовому покритті для дітей старшого віку. Ним зможуть скористатися, зокрема, діти з обмеженими можливостями, які, наприклад, зможуть заїхати на карусель на візку. Також обладнали зону відпочинку з лавками.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов повідомив, що подібні локації побудують по всьому місту. Мета такого проєкту – створити комфортні умови в спальних районах, щоб люди могли відпочивати біля будинку, а не чекати можливості, щоб поїхати на сучасні майданчики в один з центральних парків.

“Ми дуже старалися і зробили зону відпочинку не тільки для дітей, а й для дорослих. Тут можна займатися спортом, гратися і відпочивати. Першу таку локацію відкрили в Шевченківському районі. Загалом цього року планується побудувати близько 40 майданчиків, і підемо далі”, – зазначив Терехов.

Як повідомляв Харків Times, 5 червня у дворі між будинками по вул. Ахсарова, 3, 5, 7 на Олексіївці відкрилася повністю оновлена ​​зона відпочинку.

У Московському районі Харкова планується упорядкувати великі території поруч із житловими кварталами Салтівського житлового масиву. Там планується створити зони відпочинку, встановити дитячі та спортивні майданчики.

У житловому мікрорайоні по вулиці Власенко на Новожаново облаштують зону відпочинку біля ставка. Там буде створена локація з ігровим та спортивним майданчиками, зроблять пішохідні доріжки, встановлять лавки й нове освітлення.