Харківський БТР-морпех пройшов успішні випробування (фото, відео)

Фото: mil.gov.ua

БТР-4Е для Військово-Морських Сил, який розробили та випускають в Харкові, відмінно зарекомендував себе в умовах помірно-холодного морського клімату. Таку оцінку дав йому Міністр оборони України Андрій Таран.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Міністерства оборони України.

Днями відбулися додаткові типові випробування БТР-4Е з поліпшеними характеристиками для подолання водних перешкод. Розробка такої модифікації БТР-4Е обумовлена ​​необхідністю комплектування підрозділів Військово-Морських Сил бронетехнікою для десантування з надводних десантних кораблів, зазначив Міністр оборони України Андрій Таран. За його словами, в процесі випробувань бронемашина продемонструвала очікувані характеристики та зарекомендувала себе відмінно.

«Сучасний, багатофункціональний, грізний — це трьома словами характеристика такого варіанту виконання БТР-4Е. Після додаткових типових випробувань з подолання водних перешкод ми вкотре пересвідчилися у перспективності цього зразка військової техніки та його необхідності для оборони України. БТР-4Е є виключно українською розробкою, що пройшла повний цикл від «чистого аркуша» до постановки на озброєння», — зазначив Андрій Таран.

Він підкреслив, що основною відмінністю варіанту виконання БТР-4Е для потреб ВМС ЗС України від базового зразка є призначення для транспортування особового складу морської піхоти та її вогневої підтримки в бою, а також здатність цілодобово виконувати завдання в зонах помірно-холодного морського клімату. Бронетранспортер БТР-4Е серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів Збройних Сил України.

Як повідомляв Харків Times, у серпні минулого року Харківське КБ ім. Морозова завершило контракт на виготовлення бронетранспортерів БТР-4Е.

У травні 2021 року Харківський бронетанковий завод передав ЗСУ партію танків Т-64.