У школах Харкова пролунав останній дзвоник (фото)

Фото: Игорь Терехов/Facebook

У суботу, 5 червня, в школах Харкова провели свята останнього дзвоника. До торжества діти підготували творчі номери, випускники станцювали прощальний шкільний вальс.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі міськради.

Цього року навчання в школах завершили 10,5 тис. дев’ятикласників і близько 8 тис. учнів 11-х класів.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов і директор Департаменту освіти Ольга Деменко привітали із завершенням навчального року учнів шкіл №25, 80, 119 і гімназій №116 та 172.

Ігор Терехов подякував вчителям і батькам за гідне навчання і гарне виховання, дітям побажав веселих канікул, а випускникам – реалізації задуманих планів і удачі в дорослому житті.

«Дорогі діти, ось і настав той момент, коли після останнього дзвоника ви переходите в доросле життя. Все те, що ви отримали в школі, все те, що в вас вклали педагоги і що вам дали батьки, ви повинні сприйняти і з гідністю нести по життю. Нам усім дуже пощастило, що ми живемо в успішному, класному, красивому і улюбленому всіма нами місті. Завжди з гордістю говоріть, що ви харків’яни, і все у вас в житті вийде. Зі святом!» – звернувся до випускників Ігор Терехов.

Фото: Игорь Терехов/Facebook

Харківські випускники, які здали тест по ЗНО на 200 балів, отримають премії. У минулому році 26 харківських випускників отримали по 10 тис. грн за кожен 200-бальний результат на тестуванні.

Минулий навчальний рік в школах Харкова було завершено дистанційно, без традиційних свят останнього дзвоника і випускного.

Як повідомляв Харків Times, навчальний рік 2020-2021 в Харківській області продовжено до 4 червня.

У Харкові після торішнього перерви, викликаної пандемією коронавируса, відновлять роботу пришкільні табори.