Поліцейські завершили пошуки вибухівки в 14 лікарнях Харкова

Фото: hk.npu.gov.ua

У Харкові поліція перевірила інформацію, що надійшла напередодні, 4 червня, про закладення вибухівки в 14 медичних установах міста.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Анонімне повідомлення про замінування харківських лікарень і поліклінік надійшло сьогодні о 9:00 на електронну пошту одного з підрозділів поліції.

“Фахівці обстежили більше 35 000 кв. метрів приміщень і прилеглої території, евакуювали 120 громадян. Ніяких вибухонебезпечних предметів правоохоронці не виявили”, – розповіли в поліції.

Перевірка всіх об’єктів тривало близько доби.

Інформація за даними фактами внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.259 КК (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності). За скоєння даного злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

Оперативники здійснюють комплекс заходів щодо встановлення та затримання всіх причетних до скоєння цього злочину.

Як повідомляв Харків Times, 4 червня аноніми повідомили про мінування 14 медустанов Харкова.

26 травня адміністрація недавно відкритого ТРЦ «Нікольський», по вулиці Пушкінська, 2 не пустила на територію закладу вибухотехніків. І фахівці не змогли перевірити, чи дійсно на території центру закладено вибухівку, як було зазначено в анонімному повідомленні.

3 червня через ТРЦ в центрі Харкова евакуювали близько 200 осіб – поліцейські шукали вибухівку.

Фото: Національна поліція у Харківській області
Фото: hk.npu.gov.ua