Ліквідація диверсантів і гасіння лісової пожежі – в Харківській області провели масштабні навчання (фото)

Фото: mvs.gov.ua

5 червня в селі Писарівка Харківської області, в 25 кілометрах від кордону з РФ, представники кількох відомств провели масштабні навчання. Вчилися відбивати атаки противника і взаємодіяти один з одним близько 500 нацгвардейцев, поліцейських і рятувальників.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі МВС.

За легендою навчань, диверсійно-розвідувальна група напала на блок-пост. Командир блок-поста організовує кругову оборону, зосередивши основні зусилля, в сторону нападників, а також викликає підкріплення. На допомогу приходить група швидкого реагування зі складу окремого загону спеціального призначення «Азов». Спільними зусиллями бійцям вдалося відтіснити противника, який при відході підпалив ліс.

Пожежу що встигла охопити площу приблизно в 5 га, ліквідували рятувальники із залученням авіації ДСНС.

Також, за легендою навчань, в результаті підриву диверсійно-розвідувальною групою ділянки аміакопроводу сталася аварія і витік хімічної речовини. Рятувальники відпрацювали можливий сценарій ліквідації аварії з витоком аміаку.

Зробивши диверсію на аміакопроводі противник намагався втекти від переслідування групи швидкого реагування спецпідрозділу «Азов», але був знищений.

Фото: mvs.gov.ua

Під час навчань військовослужбовці Нацгвардії і представники поліції також відпрацювали затримання злочинців, які намагалися провезти через блокпост зброю і вибухівку.

Навчання в Харківській області відбулися під керівництвом Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, командувача Національної гвардії України генерал-полковника Миколи Балана і голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна.

Крім того, під час навчань продемонстрували спеціальну техніку територіальних підрозділів НГУ, НПУ та ДСНС, сучасні зразки озброєння, які використовуються в Національній гвардії. Велику увагу звернули на відпрацювання дій по ремонту автомобільної, бронетанкової техніки і озброєння, організації пункту господарського забезпечення для приготування їжі і харчування особового складу в польових умовах.

Фото: mvs.gov.ua

Глава МВС України зазначив, що Національна гвардія України, Національна поліція України та Державна служба з надзвичайних ситуацій України стали значно сильніше, могутніше, технічно оснащеними в порівнянні з минулими роками:

«Ми говоримо зараз, що паралельно з технічним вдосконаленням, дуже важливо створити взаємодію сил. За рахунок цього ми будемо тримати впевнену позицію. Ми зараз знаходимося на відстані 25 км від кордону Росії, і ми на нашій землі готові до всього. Прикордонна служба має високий рівень підготовки, і в разі загострення на допомогу відразу прийде Національна гвардія України і всі інші військові формування. Це говорить про те, що український народ вірить в нашу армію і захист», – зазначив Арсен Аваков.