Лозівський суд дав три роки телефонному шахраєві

Лозівський міськрайонний суд засудив до ув’язнення шахрая, який телефонував мешканцям Первомайського та виманював гроші на лікування від коронавірусу їх родичів. Всього негідник назбирав з простодушних громадян 170 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі області.

Лозівський міськрайонний суд Харківської області визнав винним 49-річного чоловіка за фактом шахрайства (ч. 2 ст. 190 КК).

За даними слідства, раніше судимий громадянин незадовго до своїх нових витівок вийшов з місць позбавлення волі, де відбував терміне за ті самі шахрайства.

З березня по квітень 2020 року зловмисник тричі приїжджав у м. Первомайський Харківської області, дзвонив на домашні телефони місцевих жителів і, представляючись знайомим їх рідних, просив гроші на їх лікування. За одноманітною легендою шахрая, всі ці рідні перебували у лікарні з діагнозом COVID-19 у вкрай важкому стані. Всього таким чином “турботливий друг” виманив у простодушних городян понад 170 тис. грн.

Вироком Лозівського міськрайонного суду Харківської області він визнаний винним за ч. 2 ст. 190 КК і засуджений до покарання у вигляді 3 років позбавлення волі.

На даний час вирок ще не набув чинності, триває термін апеляційного оскарження.

Як повідомляв Харків Times, в Харкові судили місцевого жителя, який брав у людей гроші за захисні маски і антисептики, але товар не поставляв.