У Харкові поліція викрила аптечну мережу, в якій торгували наркотиками (фото і відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

2 червня в Харкові поліцейські провели одночасні обшуки в шести аптеках однієї мережі. Під час обшуків було вилучено наркотичні та нарковмісні препарати на суму близько 2 млн грн, які фармацевти продавали без рецептів.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Нацполіціі області.

Операцію, в ході якої було викрито незаконну торгівлю наркотиками, поліцейські готували протягом кількох місяців. Інформація про незаконну торгівлю в аптеках Харкова надійшла в Управління по боротьбі з наркозлочинністю в березні цього року.

Слідство встановило, що всі аптеки зареєстровані в одному ТОВ, яким керує 47-річний харків’янин. Також встановлено, що у ТОВ немає ліцензії на право здійснення господарської діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

Аптеки, де займалися незаконною торгівлею, розташовані по проспектах Олександрівському, Московському, Науки, Гагаріна, і вулицях Військовій та Полтавський Шлях. Під час обшуків поліцейські вилучили лікарські засоби в ампулах і блістерах, орієнтовна вартість яких на «чорному ринку» становить близько 2 мільйонів гривень, а також грошові кошти та чорнові записи.

За даними прокуратури області, під час обшуків було вилучено дев’ять тисяч блістерів з наркотичними препаратами. На даний момент аптеки припинили роботу. За інформацією соцмереж, незаконною діяльністю займалися в аптечній мережі “Мега”.

Слідчі порушили кримінальне провадженні за ч. 1 ст. 320 КК (порушення встановлених правил обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів). Санкція статті передбачає кілька видів покарань. Це може бути штраф до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (до 1190 грн), арешт на строк до шести місяців, обмеження волі на строк до чотирьох років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на термін до трьох років.

Встановлено четверо підозрюваних в даному кримінальному провадженні. Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває. Оперативники встановлюють канал надходження препаратів, споживачів і всіх учасників схеми.